Nieuws

© Van Mossel

Van Mossel steekt Kanaal over: eerste overname in Verenigd Koninkrijk is een feit

02 juni 2023
Door Stijn Blanckaert

Na de Benelux en Duitsland is het nu de beurt aan het Verenigd Koninkrijk om kennis te maken met Van Mossel. De Nederlandse dealergroep neemt Jacksons Group over, een Britse dealergroep met 500 medewerkers die 6.000 auto’s per jaar verkoopt.

 

Van Mossel zette nog maar net de stap naar Duitsland, met de overname van de Duitse dealergroep Hugo Pfohe, maar trekt ook noordwaarts met de overname van de multimerk-dealergroep Jacksons, actief op de Channel Islands (2 locaties op Jersey en 2 op Guernsey), het Isle of Man (1 locatie) en het Isle of Wight (1 locactie) waar 29 verschillende merken worden aangeboden en een zesduizend auto’s en motoren per jaar van eigenaar wisselen.

Door de overname voegt Van Mossel meteen nog eens 8 extra merken toe aan de portefeuille, aangezien 8 van de 29 merken die Jacksons verkoopt nog niet verkocht werden door Van Mossel. De nieuwe namen zijn Aston Martin, Bentley, BMW auto’s en motoren, Honda motoren, Lexus, MINI, Porsche en Toyota. Met een omzet van € 250 miljoen is Jacksons een van de grootste dealergroepen van het VK. Het bedrijf met hoofdzetel in Jersey heeft 500 mensen in dienst en biedt op alle locaties zowel verkoop, onderhoud, herstellingen en financieringen aan. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.