Nieuws

Van Mossel voegt VW, Audi, Seat en Skoda toe aan Belgische portefeuille door overname Garage Mertens

09 april 2024
Door Dieter Quartier

Het was al aangekondigd in november 2023, maar is sinds gisteren pas een feit: de grootste automotive retailer van de Benelux heeft Garage Mertens overgenomen en breidt daarmee zijn Belgische portefeuille uit met de volumemerken van de VW-groep. Met deze acquisitie is de cirkel in zekere zin rond, want het is met het merk Volkswagen dat het verhaal van Van Mossel gestart is in Nederland.

 

Na een zorgvuldig proces bij de Belgische mededingingsautoriteit maakt Van Mossel vandaag met veel blijdschap bekend dat de acquisitie van Garage Mertens finaal is. “We zijn enorm verheugd dat de overname van groep Mertens nu definitief is," vertelt Eric Berkhof, Algemeen Directeur van Van Mossel Automotive Group.

We hebben het vertrouwen van D’Ieteren gekregen om ons aanbod van 25 naar 31 automerken uit te breiden in België door de toevoeging van 6 prestigieuze merken van de Volkswagen groep.

Zes? Jazeker: het gaat om VW, Audi, Seat en Skoda, maar ook om Cupra en VW Bedrijfsvoertuigen.

Garage Mertens, een gevestigde naam in de provincie Oost-Vlaanderen, wordt zo onderdeel van de Van Mossel-familie. Hierdoor maakt de regio tussen Antwerpen en Gent voortaan ook deel uit van het Van Mossel-netwerk. De groep telt showrooms op 4 locaties in 3 steden. Tevens behoren 2 Wondercar-carrosserieën tot Mertens én wordt er een breed scala aan tweedehandsvoertuigen aangeboden. Dit zal allemaal vanaf vandaag onder de noemer van Van Mossel komen.

 “Maandag 8 april zal de geschiedenis ingaan als een monumentaal keerpunt voor Van Mossel," aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel Belux. "De klanten van Mertens kunnen gerust zijn; hun vertrouwde service blijft behouden, maar met de toevoeging van het alomvattende 'one-stop-shop' concept van Van Mossel. Bij ons vindt de klant alles wat hij nodig heeft, van aankoop en onderhoud tot verzekeringen, financieringen en leaseopties. Bovendien beschikken we over een ervaren Fleet team dat garant staat voor een naadloze wagenparkbeheerervaring.”

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.