Nieuws

© Electra

Vanaf nu kunnen EV-rijders Quickchargen bij Quick-hamburgerrestaurants

25 juni 2024
Door Stijn Blanckaert

Een hamburger eten terwijl je je elektrische auto oplaadt? Dat wordt mogelijk bij hamburgerketen Quick, die in samenwerking met Electra, een Europese expert in snellaadstations in de komende twee jaar minstens 23 snellaadstations gaat openen bij de bekende burgerrestaurants. Met een snellaadcapaciteit van 400 kW zijn ze klaar om ook de snelst ladend EV’s te bedienen.

 

Electra, dat in de zomer van 2022 actief werd in ons land, wil tegen de zomer de grootste aanbieder worden van snellaadpunten en plant tegen 2025 niet minder dan 250 locaties in België en Luxemburg te voorzien van snelladers. 

De meest zichtbare zullen ongetwijfeld de snelladers bij de Quick-hamburgerrestaurants zijn. Daarvoor werd een samenwerkingsakkoord gesloten tussen Burger Brands Belgium, de master franchise van de Quick-restaurants in ons land en in Luxemburg en laadpaaluitbater Electra. 

Vanaf nu kunnen EV rijders quickchargen bij Quick hamburgerrestaurants 03De nieuwe snellaadstations zullen tot 400 kW aan gelijkstroom leveren. Na een eerste uitrolfase bij bestaande hamburgerrestaurants willen Electra en Quick gemiddeld vier bijkomende laadstations per jaar openen met per laadstation minstens vier en gemiddeld zes oplaadpunten. 

Het eerste Electra-laadstation bij Quick wordt deze zomer geopend bij Quick Namur Champion. Naast de stations bij Quick heeft Electra ook al een samenwerking met de Colmar, waar de zes Belgische restaurants tegen 2025 eveneens Electra-snelladers zullen krijgen op de parking. In totaal zijn er vandaag al 47 Electra-laadstations in ons land, wat tegen eind dit jaar gegroeid moet zijn naar 100. Daarmee wil de aanbieder de grootste speler worden in ons land.Vanaf nu kunnen EV rijders quickchargen bij Quick hamburgerrestaurants 02

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.