Nieuws

© Alfa Romeo

Verrassende prijzen voor de Alfa Romeo Junior Hybride en elektrisch

17 mei 2024
Door Stijn Blanckaert

Alfa’s allereerste elektroauto, de Milano, sorry, Junior, is vanaf volgende woensdag te koop. Hij krijgt een instapprijs van € 38.700. Wie nog niet klaar is voor zo’n elektrische Alfa kan kiezen voor de mild-hybride “Ibrida” die zo’n € 10.000 minder kost.

 

Alfa Romeo kreeg heel wat aandacht toen het de Junior op de wereld losliet. De auto heette oorspronkelijk namelijk Milano, maar dat zag de Italiaanse regering niet zitten omdat hij niet in Italië wordt gebouwd  Enter de Junior. 

Die Junior, een B-segmenter van zo’n vier meter, is de eerste elektrische Alfa Romeo en deelt – hoe kan het ook anders – zijn platform en technologie met onder meer de Peugeot 2008, Lancia Ypsilon en Opel Corsa, zijn zustermodellen van bij Stellantis. We hadden het al uitgebreid over de auto toen Alfa Romeo de eerste info vrijgaf.AlfaRomeoJunior Exteriors1

Elektrisch voor € 38.700 

Concreet is de Junior Elettrica er vanaf € 38.700 inclusief btw. Je hebt dan recht op een 156 pk sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft en een 54 kWh-accu die tot 400 kilometer aan WLTP-rijbereik belooft. De auto kan vanaf woensdag 22 mei besteld worden en zal vanaf september van dit jaar in de showrooms prijken. 

Voor de met 240 pk aanzienlijk krachtigere Elettrica Veloce-uitvoering met dezelfde accu rekent Alfa op een catalogusprijs van € 47.700. Dit model kan vanaf midden juli worden besteld en zal in de showrooms staan vanaf het eerste kwartaal van 2025. 

Mild hybrids logischerwijs (veel) goedkoper 

De mild hybride Ibrida, uitgerust met een 1.2 benzinemotor met 136 pk en 48 volttechnologie is het alternatief voor wie wel van een Junior houdt maar nog niet klaar is voor volledig elektrisch. Hij is er vanaf € 29.200 en kan vanaf midden juli worden besteld. De eerste exemplaren worden net als bij de Junior Elettrica Veloce in het eerste kwart van volgend jaar bij de dealers verwacht. 

In het najaar komt een Ibrida Q4-variant met vierwielaandrijving het hybrideaanbod van de Junior vervolledigen. De prijs van die versie is nog niet bekend.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.