Nieuws

VIDEO: Dacia Spring: tweede generatie oogt stoerder én hipper

21 februari 2024
Door Alain Devos

Nog voor zijn eerste publieke optreden op het autosalon van Genève, konden we in Parijs al kennismaken met de nieuwe Spring. Aan de elektrische aandrijving veranderde er zo goed als niets, maar de budgetauto kreeg wel een nieuw koetswerk en interieur.

 

Dacia heeft niet op overheidspremies gewacht om de elektrische auto wat bereikbaarder te maken voor particuliere klanten. De in 2021 gelanceerde eerste generatie van de Spring was met voorsprong de goedkoopste EV op de Europese markt, zijn tegen de zomer verwachte opvolger moet dat ook blijven.

Dacia Spring Red Brick, Presshow Dacia from February 12 to 16th 2024 at Aubervilliers, France - Photo Greg / DPPIMet een lengte van 3,7 meter is de Spring nog altijd heel compact en dus ook wendbaar, terwijl de hoge bodemvrijheid hem ook geschikt maakt voor wat slechtere wegen. De auto lijkt nog vrij sterk op zijn gelijknamige voorganger, ook al horen we dat daar eigenlijk alleen het dak van werd overgenomen. De rest van de koetswerkplaten is dus wel nieuw, al zijn het vooral details als de lichtblokken en de diverse beschermingen die er de auto zowel wat stoerder als hipper doen uitzien.Dacia Spring Dacia Spring - Beige Safari, Preshow Dacia from February 12 to 16th 2024 at Aubervilliers, France - Photo Greg / DPPI

Ook het interieur oogt een pak beter. Zo ging de afwerkingskwaliteit er duidelijk op vooruit, voor de Extreme-topversie is er nu ook een centraal geplaatst infotainmentscherm van 10 duim. De veiligheidsuitrusting werd evengoed uitgebreid, voor de aandrijving is er nog altijd keuze uit dus bekende motoren van 45 en 65 pk. De capaciteit van de batterij bleef ook ongewijzigd, met 26,8 kWh ben je goed voor zo’n 220 kilometer.

Alles wat je al over de nieuwe Spring moet weten, vertellen we in onze kennismakingsvideo!

Deel op

Lees meer over

Video

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.