Nieuws

© MAZDA

Volgende Mazda 2 zal zijn genen delen met hybride Toyota Yaris

30 november 2020
Door Stijn Blanckaert
Volgens het nieuwste kwartaalverslag van Mazda zal de volgende generatie van de kleine “2”-stadswagen gebaseerd zijn op de nieuwe generatie van de Toyota Yaris. Wanneer de opvolger van het kleinste Mazda-model op de markt komt is nog niet geweten.


Volgens het kwartaalverslag van de Japanse fabrikant uit Hiroshima zal tegen 2022 ten laatste een nieuw model voor de Europese markt gelanceerd worden dat gebaseerd is op de Toyota Yaris THS (Toyota Hybrid System). Het gaat dus om een hybride die gebruik zou maken van de knappe, 116 pk sterke aandrijflijn van de nieuwe Toyota Yaris die we reeds konden testen en waar we bijzonder enthousiast over waren.

Of Mazda meer zal doen dan enkel gebruik maken van het platform en de aandrijflijn, en ook het hele koetswerk en interieur zal overnemen, zoals Suzuki doet met de op de Corolla gebaseerde Swace en de RAV4-kloon Across, is niet duidelijk. Het is in ieder geval noodzakelijk voor Mazda om -als het in Europa nog een klein model op de markt wil brengen- te kiezen voor gedeeltelijke elektrificatie, omwille van de strenge CO2-emissienormen die in de EU gelden, en dan is de keuze voor de hybride aandrijflijn van industriële partner en landgenoot Toyota meer dan verstandig.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.