Nieuws

© Volkswagen

Volkswagen Golf eHybrid kan nu tot 120 kilometer volledig elektrisch rijden

20 maart 2024
Door Alain Devos

Plug-inhybride auto’s raken natuurlijk en ook onvermijdelijk alsmaar vaker in de schaduw van volledig elektrisch aangedreven exemplaren, maar de ingenieurs zorgen ervoor dat hun technologie ondertussen toch maar mooi verder blijft evolueren. Voor zijn eerder dit jaar al vernieuwde Golf eHybrid kondigt Volkswagen nu een elektrisch rijbereik van maar liefst 120 kilometer aan, dat moet alweer een nieuw record zijn.

 

We hadden het hier al eerder over de facelift van de Volkswagen Golf en vertelden toen ook al een en ander over de plug-inhybride varianten die de constructeur ook nog blijft aanbieden. Ondertussen hebben de Duitsers het elektrische rijbereik bekendgemaakt, dat bedraagt nu een toch wel heel straffe 120  kilometer. 

DB2023AU01480 largeDe hybride aandrijving combineert een 1,5 liter grote viercilinder op benzine met een elektromotor, samen zijn die goed voor een keurig vermogen van 204 pk. Die kracht gaat via de voorwielen en een DSG met zes versnellingen naar het asfalt, we kennen die technologie ook al van de nieuwe Skoda Superb Combi iV waar we recent kennis mee maakten. De batterij van de Golf heeft een wat minder grote capaciteit dan die van de ruime break, maar met 19,7 kWh gaat het wel om een flinke vooruitgang in vergelijking met het model van voor de facelift.

Het resultaat is dus een elektrisch rijbereik van 120 kilometer, daarmee doet de Golf het nog beter dan die Skoda en klopt hij ook de plug-inhybrides van zowat alle andere autofamilies. Nog meer goed nieuws, er is nu ook een snellaadfunctie tot 50 kW voor de batterij. Als je vertrekt met een volledig opgeladen accu en een tot de rand gevulde benzinetank, ben je in echt ideale omstandigheden goed voor een afstand van zowat 1.000 kilometer. Het hybride Golf-gamma telt ook nog een GTE-variant, die is nu 272 pk sterk en oogt evengoed wat sportiever. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.