Nieuws

© Volkswagen

Volkswagen ID.3 alweer onder handen genomen

06 mei 2024
Door Alain Devos

Volkswagen nam zijn elektrische ID.3 vorig jaar al eens onder handen, de constructeur heeft dat nu nog eens gedaan. Aan de buitenkant is daar deze keer niets van te merken, de opwaardering beperkt zich tot het interieur en de aandrijving. Zo komt de Pro S-variant nu met een elektromotor van 231 pk.

 

Ter vergelijking, de topversie van de ID.3 was voordien ‘slechts’ 204 pk sterk. Met het extra vermogen kan de auto voortaan in slechts 7,1 seconden van 0 naar 100 km/h spurten. Dat is een winst van bijna één seconde, 0,8 tellen om precies te zijn. Het WLTP-rijbereik verhoogt lichtjes tot 559 kilometer. Nieuwe of toch aangepaste software zorgt ervoor dat de batterij met een aangepast temperatuurmanagement beter op een volgende laadbeurt wordt voorbereid, er kan dan sneller met het maximale vermogen van 175 kW worden geladen. Zo ben je dus ook weer wat sneller weer onderweg.Volkswagen ID.3 alweer onder handen genomen 0002

Nieuwe bedieningen

Voor alle varianten van de ID.3 is er een nieuw en met 12,9 duim ook wat groter infotainmentscherm met ook een wat gebruiksvriendelijkere menustructuur. De nog overblijvende bedieningen eronder zijn voortaan (en eindelijk) verlicht. Achter het stuurwiel, met nieuwe toetsen voor de audiofuncties, is de draaiknop voor het kiezen van de versnelling verdwenen. Je kiest de rijrichting (voor- of achteruit) voortaan via een aan de stuurkolom bevestigde stengel, die bediening is van de grotere ID.7 overgenomen. Die voor de ruitenwissers verhuisde naar de andere kant van het stuurwiel.

Wellness-App

ChatGPT met spraakcommando’s doet de auto nog wat slimmer lijken en met een Wellness-App kun je het audiovolume, de airco en de sfeerverlichting makkelijk aan je gemoedstoestand aanpassen. Er is keuze tussen Fresh Up, Calm Down en Power Break, die termen behoeven allicht geen vertaling. Op de optielijst van de Pro S staat nu een audiosysteem van Harman Kardon. Tenslotte werd ook het pakket rijassistentiesystemen nog maar eens uitgebreid of toch opgewaardeerd. Over de vermoedelijke prijsstijging van de ID.3 is er nog geen nieuws.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.