Nieuws

© Toyota

Zelfopladende hybride vaak voordeliger dan elektrisch voor zelfstandigen

13 mei 2023
Door Advertorial

Als je het totale kostenplaatje bekijkt (TCO), dan blijken zelfopladende hybrides soms duizenden euro’s voordeliger te zijn dan vergelijkbare elektrische auto’s. Ze zijn ook praktischer in het gebruik en dragen toch bij tot een aanzienlijke CO2-daling.

 

Bedrijven en zelfstandigen worden door de fiscus richting emissievrij geduwd. Dat betekent nog niet dat batterij-elektrische voertuigen (BEV) steeds het interessantste kostenverhaal vertellen, ook al zijn ze 100 procent aftrekbaar. Ze zijn immers fors duurder in aankoop. Zeker in de lagere tot middelgrote voertuigsegmenten is de prijsopleg significant. 

Zelfopladende hybride vaak voordeliger dan elektrisch voor zelfstandigen autonieuws 02Een voertuig met conventionele benzinemotor is goedkoper, maar stoot dan weer relatief veel CO2 uit, wat zich in hogere belastingen vertaalt. Een oplossing die daarom voor vele autorijders interessanter kan zijn, is de zelfopladende hybride. Die kan grotendeels elektrisch rijden, heeft geen laadinfrastructuur nodig en kan CO2- en verbruikscijfers voorleggen die zo’n 25 procent lager liggen. 

Objectieve berekening

De zelfopladende hybride is amper duurder in aankoop dan een benzinemodel, terwijl hij veel gunstigere fiscale parameters en gebruikskosten voorleggen. Geen wonder dus dat hij qua Total Cost of Ownership (TCO) vaak het pleit wint. Dat blijkt uit onafhankelijke berekeningen* die Toyota heeft laten opstellen.

“Alle voertuigen die vóór 1 juli 2023 worden besteld, behouden hun huidige aftrekregeling tot het einde van hun gebruiksduur. Voor Toyota is dit dan ook het moment om eraan te herinneren dat zelfopladende hybrides een interessante en fiscaal gunstige oplossing kunnen bieden als bedrijfswagen voor zelfstandigen, in de overgang naar een meer duurzame mobiliteit”, vertelt Steve Nys, Fleet Manager bij Toyota Belux. Steve Nys Fleet Manager bij Toyota Belux

Steve Nys Fleet Manager Toyota Belux

"De verandering in het belastingregime zal een zware impact hebben op de kosten van bedrijfswagens. We zijn er van overtuigd dat hybride wagens voor bepaalde professionele doelgroepen nog altijd een ideale mobiliteitsoplossing zijn. Qua technologie zijn ze erg vooruitstrevend, qua prijsstelling zijn ze toegankelijker dan volledig elektrische voertuigen en ze zijn uitermate gebruiksvriendelijk," besluit hij.

Meer informatie over de voordelen van de zelfopladende hybride vind je op toyota.be.

Zelfopladende hybride vaak voordeliger dan elektrisch voor zelfstandigen autonieuws 03

* De Toyota Hybrid-modellen werden door een onafhankelijke partij vergeleken met volledig elektrische voertuigen in hetzelfde autosegment op basis van de total cost of ownership (TCO) ofte totale gebruikskosten voor 48 maanden en 120.000 km in operationele leasing. Rekening houdende met onder meer de fiscale aftrek en realistische energiekosten zijn de Toyota Hybrid-modellen gemiddeld voordeliger dan vergelijkbare elektrische modellen. Voor meer informatie over deze berekeningen kunt u terecht op www.toyota.be

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.