vrijdag, 24 augustus 2018

Column CV: Het Nieuwste Testament

Het is lange tijd een goed bewaard geheim gebleven, maar uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat er heel binnenkort een opvolger van het Oude en het Nieuwe Testament van de persen rolt.
vrijdag, 20 juli 2018

Opzij opzij opzij…

Een tafereel op een Belgische autosnelweg. Het is zaterdagnamiddag. De zon staat op haar hoogst in een hemelsblauw landschap. Het asfalt wordt grotendeels ingenomen door een horde Nederlanders die hun sleurhutten naar jaarlijkse gewoonte voor enkele weken verplaatsen naar een zuidelijker gelegen camping om er te genieten van een zjudoransj. 
zondag, 31 december 2017

Fokkof automobilist!

Soms vraag je je af of ze het erom doen, de M/V/X die de touwtjes in handen hebben van de mobiliteit in ons land. Of moet we zeggen ‘immobiliteit’ want ook dit jaar stonden we weer langer stil in de file dan het jaar voordien. Een eigenzinnig jaaroverzicht.
zondag, 12 november 2017

Fake news: Overheidsgeld nuttig besteed

Geschreven door
Wanneer Ben Weyts het niet te druk heeft met een onderzoek naar de levenskwaliteit van scharrelkippen, het schoonmaken van kooien in een dierentuin (met gele gummilaarzen) en het sluiten van slachthuizen, dan mag u ervan op aan dat de verkeersveiligheid voor hem een absolute topprioriteit is.
Herinnert u zich ‘Comical Ali’ nog? Mohammed Saïd al-Sahaf was Iraaks minister van informatie in het regime van Saddam Hoessein. Hij maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk door - met een uitgestreken gezicht -  te verklaren dat de Iraakse strijd voorspoedig verliep, terwijl je de Amerikaanse tanks bijna kon horen op de achtergrond en net niet in beeld zag verschijnen.
zaterdag, 02 september 2017

Kafka, met de vlam in de pijp!

In een klein land als België, waar jaarlijks nog steeds om en bij de vijftigduizend verkeersongevallen gebeuren en waarin bovendien enkele honderden mensen het leven laten, zou je verwachten - zelfs hopen - dat verkeersveiligheid ernstig wordt genomen. Niet dus.
vrijdag, 07 juli 2017

Vakantieplan? Bel met Superman!

Aaaah vakantie! Elf maanden en twee weken naar uit gekeken. En nu is het eindelijk zover. Koffer volgestouwd met de bagage van je partner en de kinderen; jouw valiesje krijgt een bevoorrechte plaats in het handschoenkastje.
In een ingewikkeld land als België moet je natuurlijk altijd met twee woorden spreken, maar normaal gezien wijzigt het rijexamen vanaf 1 juni. Waarom twee woorden? Het zal je misschien verbazen maar het komt de laatste tijd al wel eens voor dat twee ministers het niet eens zijn met elkaar.
Pagina 1 van 2

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy