maandag, 31 mei 2021

VIDEOTEST: Audi Q4 40 e-tron: de langverwachte premium elektrische cross-over

Geschreven door  Dieter Quartier
VIDEOTEST: Audi Q4 40 e-tron: de langverwachte premium elektrische cross-over © MediaInMotion
Na de VW ID.4 en de Skoda Enyaq iV is het binnen de VW-groep de beurt aan Audi om met de Q4 e-tron een premium interpretatie te geven aan de middelgrote elektrische cross-over. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen.


De Q4 e-tron is de vierde telg binnen de elektrische Audi e-tron-familie: hij vervoegt de e-tron ‘tout court’ (de grote SUV), de e-tron Sportback (de coupéversie van deze SUV) en de onlangs gelanceerde e-tron GT. Zoals zijn naam suggereert, past de Q4 netjes tussen de Q3 en de Q5, maar qua binnenruimte hoeft hij niet onder te doen voor een A6.

Hij wil een praktische, ruime cross-over zijn die in alle opzichten een daily driver is. Je hebt de keuze uit de 35 e-tron, die 170 pk levert, en de 40 e-tron, die over 204 pk beschikt. Voor wie het wat meer mag zijn en vierwielaandrijving wil, is er de Q4 e-tron 50 Quattro met een systeemvermogen van 299 pk.

Autonieuws testte voor jou de middelste versie, die is uitgerust met een batterij van 82 kWh en daarmee zo’n 520 kilometer ver kan geraken. Wat heeft deze beloftevolle high-tech EV nog allemaal in petto en hoe rijdt hij? Je ziet het in deze video.

Media

© MediaInMotion

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy