Test

VIDEOTEST: Hongqi E-HS9: sterk alternatief voor de grote luxe elektro-SUV’s

14 maart 2024
Door Dieter Quartier

Door zijn erg statige uitstraling rij je nergens onopgemerkt voorbij met deze top-SUV.  Maar kan hij met zijn uitrusting, rijgedrag en elektrische prestaties de premiumconcurrentie evenaren? Autonieuws ging op pad met China’s meest indrukwekkende exportproduct op wielen. 

(Videotest: scroll naar beneden)

Wie op zoek is naar een grote elektrische SUV met zes of zeven echte zitplaatsen en geen toegevingen wil doen op het vlak van luxe, comfort en uitstraling, die kan vandaag maar bij een handjevol constructeurs terecht. Er is de Mercedes-Benz EQS SUV, de Tesla Model X, de (nog niet beschikbare) Volvo EX90… en dan heb je het gehad. Of toch niet?

Wel, je mag voortaan de Hongqi E-HS9 aan het selecte lijstje toevoegen. Dat hij in België en Luxemburg wordt ingevoerd door Hedin Automotive, kan maar één ding betekenen: dat het model potentieel heeft en de nodige geloofsbrieven op tafel kan leggen. Wat dacht je van keuze uit drie accu’s (84, 99, 120 kWh), standaard twee elektromotoren (en dus 4x4), een hoogstaande afwerking met nobele materialen en een uitrusting die niets te wensen over laat?OPEN TEST AUTOTEST REVIEW AUTONIEUWS HONGQI E HS9

We waren dan ook heel benieuwd om achter het stuur te kruipen van deze imposante nieuwkomer – maar ook om gechauffeerd te worden, want daar leent de E-HS9 zich minstens zo goed toe. Je krijgt trouwens een pakket chauffeursdiensten cadeau bij aankoop van deze luxe bolide, zoals Sales Director Tim Reigel van Hedin Automotive België Luxemburg toelicht. 

Ontdek de nieuwe Hongqi E-HS9 in onze videotest!

  • Afwerking, zitcomfort, uitrusting

  • Veel value-for-money

  • Gratis chauffeursdienst

  • Hoog gewicht

  • Bovengemiddeld verbruik

Deel op

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.