Test

VIDEOTEST: Renault Scénic E-Tech Electric: nieuwe auto voor nieuwe tijden

20 maart 2024
Door Alain Devos

Renault wil het succes van zijn Scénic maar wat graag verlengen, maar de Franse constructeur slaat er wel een totaal nieuwe weg voor in. De jongste generatie van het bekende model is helemaal geen monovolume meer, de wel nog altijd ruime familiewagen is er ook alleen nog met een volledig elektrische aandrijving. Nieuwe tijden zorgen voor nieuwe ideeën en dus ook nieuwe auto’s.

(VIDEO ONDERAAN)

De eerste Scénic werd in 1996 gelanceerd en bleek meteen een enorm commercieel succes. Ondertussen zijn we al aan de vijfde generatie van de ruime gezinsauto toe. Groot verschil met de vier voorgangers is dat het nieuwste model veel eerder een SUV of op zijn minst cross-over dan een monovolume is én dus ook dat hij enkel nog als E-Tech Electric wordt aangeboden.

De nieuwe Scénic werd zelfs van meet af aan voor een elektrische aandrijving ontworpen, benzine- en dieselversies zijn hoegenaamd niet meer voorzien. Dat heeft als voordeel dat er geen compromissen moesten worden gesloten bij de ontwikkeling van het platform en de auto in zijn geheel. Er kon dan ook voor de meest ideale positie van de batterij en dus ook de best denkbare inrichting van het interieur worden gekozen. De auto weegt wat minder dan vergelijkbare elektrische auto’s, hij heeft een laag zwaartepunt en biedt veel zit- en laadruimte.Renault Scenic E Tech 100 Electric 001

Er is keuze uit twee elektromotoren en eventueel batterijen. De strafste combinatie levert 220 pk en raakt met de accu van 87 kWh in echt heel ideale omstandigheden maar liefst 625 kilometer ver. Er is ook een motor van 170 pk, die wordt gevoed door een batterij met een capaciteit van 60 kWh. Daar belooft Renault een autonomie van 430 kilometer voor. Een warmtepomp is altijd standaard, net als een boordlader van 7 kW. Voor eentje van 22 kW wordt wel een supplement gevraagd, snelladen kan tot 150 kW.

We hebben de Scénic E-Tech Electric al een eerste keer getest. Alles wat je al over deze interessante nieuwkomer moet weten, vertellen we in onze kennismakingsvideo!

  • Hip design & ruim interieur

  • Groot rijbereik (voor Long Range)

  • Goed compromis comfort/rijdynamiek

  • Net iets minder functioneel dan voordien

  • Hoge laaddrempel voor koffer

  • Standaard boordlader van slechts 7 kW

Deel op

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.