woensdag, 07 juni 2017

Volkswagen start-ups voor een betere mobiliteit

Deze zomer lanceert Volkswagen een incubatieprogramma voor start-ups. Zes teams werden geselecteerd om hun mobiliteitsdiensten te ontwikkelen. Zij worden ondergebracht in de Gläserne Manufaktur en genieten van de steun van de stad Dresden.

De Gläserne Manufaktur (Glazen Fabriek) in Dresden maakt zich op voor de ontvangst van zes nieuwe teams. De site van Volkswagen ontpopt zich tot incubator van start-ups om oplossingen te bieden voor verschillende mobiliteitsproblemen.

Na een selectieproces werden zes start-ups gekozen om hun mobiliteitsprogramma te ontwikkelen met de hulp van experts van Volkswagen en de financiële steun van de stad Dresden. “Deze jonge ondernemers gaven blijk van een indrukwekkende innovatiekracht en enthousiasme”, verklaarde Lars Dittert, manager van de Manufaktur. “Dit toont aan dat Volkswagen de juiste richting uitgaat met zijn nieuw incubatieprogramma. Het is de bedoeling om snel innoverende mobiliteitsoplossingen voor Dresden in te voeren.”

Onder de verkozen start-ups wil Smart City System de parkeerproblemen aanpakken met een systeem van sensoren dat in real-time vrije parkeerplaatsen opspoort. LoyalGo wil een netwerk van laadstations voor elektrische wagens ontwikkelen, terwijl Ekoio een intelligente rij-assistent op punt heeft gesteld die de bestuurder heel wat nuttige informatie kan verschaffen.

Deze jonge bedrijven vervoegen andere start-ups (Tretbox, Geospin en CarlundCarla.de) die even innoverend werken in de Gläserne Manufaktur in Dresden, waar ze de mogelijkheid krijgen hun project te ontwikkelen. Na drie maanden moeten ze dan de vruchten van hun werk tonen. Als die overtuigend zijn, kunnen ze doorgaan met het verder op punt stellen van hun innovatie tot ze klaar is voor commercialisering. Eind 2017 en begin 2018 komen weer andere start-ups bij de incubator van Volkswagen, steeds met het doel de algemene mobiliteit te verbeteren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy