dinsdag, 21 november 2017

SEAT wint de Manufacturing Excellence Award 2017

SEAT wint de Manufacturing Excellence Award 2017 © SEAT
De SEAT-fabriek in Martorell heeft alweer een onderscheiding in de wacht gesleept.
De uitreiking van de Manufacturing Excellence Award, die wordt beschouwd als één van de gouden normen voor het benchmarken van prestaties in een reeks productiecategorieën en die ieder jaar constructeurs beloont voor hun innovatieve oplossingen, bekroonde de superieure prestaties van de fabriek in Martorell in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer met de Manufacturing Excellence Award 2017. De jury erkende de verregaande mate van leveranciersbeheer en interne logistiek van de fabriek.

Om de best practices in de industrie te kunnen identificeren en stimuleren, doen de MX-Awards een beroep op een panel van professionele juryleden. Sinds 2004 en na drie decennia organisatie in het Verenigd Koninkrijk, wordt dit prestigieuze initiatief in Duitsland door de technische universiteiten van Berlijn en Aken geleid.

SEAT-vicevoorzitter voor productie dr. Andreas Tostmann wees erop dat “we erg trots zijn dat de juryleden van deze editie de innovaties prezen die de afgelopen jaren in de fabriek in Martorell werden toegepast. Ik zou met name al onze medewerkers willen erkennen wiens inzet en toewijding het mogelijk hebben gemaakt om SEAT te positioneren als een maatstaf voor zowel de automobielsector als voor de industrie in het algemeen.”

Om deze onderscheiding te winnen, heeft de SEAT-fabriek in Martorell de afgelopen maanden glansrijk een volledige audit- en monitoringsprocedure van haar processen doorstaan. De beoordelingsfase voorafgaand aan het toekennen van de prijzen bestaat uit twee delen: eerst worden de aanvragen van de ondernemingen geëvalueerd en worden de beste kandidaten weerhouden. Na selectie worden ter plekke strenge audits uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen die in elke categorie de beste projecten kiezen en beoordelen.

Martorell, de toonaangevende fabriek in Spanje

Deze nieuwe onderscheiding zet SEAT nog maar eens in de schijnwerpers als een van de grote merken in de Europese industrie. Op het gebied van productievolume is Martorell de grootste autofabriek in Spanje met een dagelijkse productie van meer dan 2.200 exemplaren van de nieuwe Ibiza en Arona, de gefacelifte Leon en de Audi Q3. De afgelopen jaren heeft ze zich meermaals onderscheiden, onder meer met de Lean Award in 2013, de Lean & Green Management Award in 2015 en de Fabrik des Jahres in 2016, die haar officieel bekronen als één van de meest efficiënte fabrieken in de Europese automobielindustrie.

SEAT gaat de Industry 4.0-uitdaging aan met als doel de fabriek in Martorell te digitaliseren. Dit omvat het stimuleren van de digitalisering van processen met innovaties zoals het gebruik van smartglasses, exoskeletten en autonome, collaboratieve robots. De SEAT-fabriek in Martorell heeft meer dan 7.000 werknemers in dienst en beslaat een oppervlakte van meer dan 2,8 miljoen vierkante meter.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy