dinsdag, 05 december 2017

SEAT bouwt grootste geautomatiseerde magazijn van Spanje

SEAT blijft ernaar streven om van de fabriek in Barcelona een benchmark te maken op het gebied van Industry 4.0. Zo wordt een nieuw, geautomatiseerd logistiek centrum gebouwd waarin onderdelen en componenten ondergebracht kunnen worden.

Dit centrum is voorzien van slimme technologie die de processen volledig automatiseert. Met een totale opslagcapaciteit van 119.000 dozen en een maximale hoogte van 43,7 meter, wordt dit het grootste magazijn in Spanje. De bouw van het nieuwe magazijn, dat een belangrijk deel gaat vormen van SEAT’s Logistics Centre in de fabriek in Barcelona, zal naar verwachting eind 2018 worden afgerond.

Volgens dr. Andreas Tostmann, SEAT-vicepresident Productie laat “de bouw van dit volledig geautomatiseerde logistieke centrum opnieuw zien dat SEAT een voortrekkersrol speelt op het gebied van Industry 4.0. Met dit project vergroten we onze servicecapaciteit enorm. We zetten tevens een grote stap richting het door ons beoogde uitmuntende logistieke management en hiermee de efficiency tijdens het fabricageproces van onze auto’s nog verder te verhogen.”

5.700 m2

SEAT’s nieuwe magazijn krijgt een totaal oppervlak van 5.700 m2, verdeeld over twee hallen. In de eerste hal, die een hoogte heeft van 43,7 meter, worden elk uur maximaal 500 containers vervoerd. De hal biedt plek aan 24.000 containers, verdeeld over zeven gangen. De tweede hal is 21 meter hoog en is voorzien van vijf gangen, waarin ruimte is voor meer dan 95.000 dozen.

Award-winnend logistiek proces

Dit magazijn vormt opnieuw een doorbraak met betrekking tot het logistieke proces in de fabriek in Barcelona, dat de afgelopen maanden meerdere awards heeft gewonnen. Onlangs won SEAT de Manufacturing Excellence 2017 award in de categorie ‘Logistics and Logistics Network Management’. De jury van deze award, die in de industriële sector hoog in aanzien staat, was met name onder de indruk van de uitstekende prestaties van de fabriek op het gebied van leveranciersmanagement en interne logistiek. Afgelopen juni werd SEAT tijdens de Barcelona International Logistics Exhibition geprezen vanwege de efficiency en technische innovatie van het SEAT Easy Smart Logistics project.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy