woensdag, 31 december 2014

Audi investeert 24 miljard euro tot en met 2019

Audi staat aan de vooravond van het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van het merk. Tussen 2015 en 2019 investeert Audi 24 miljard euro.

70 procent van die investeringen is bestemd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën. Tegelijkertijd gaat Audi het wereldwijde productienetwerk verder uitbreiden. 


“In 2014 zal Audi in totaal 1,7 miljoen auto’s afleveren. Wij hebben ons ten doel gesteld om tot 2020 uit te groeien tot het grootste duurzame premiummerk en daarom geven we prioriteit aan duurzame groei. De komende jaren investeren we volop in innovaties als elektrische mobiliteit, connectiviteit en lichtgewicht constructies,” verklaart Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG.

Voorsprong door Techniek

Audi wil wereldwijd voldoen aan de strenge CO2-normen via een nieuwe generatie extreem zuinige benzine- en dieselmotoren en alternatieve aandrijftechnologieën. Daarnaast gaat het merk nieuwe features ontwikkelen op het gebied van connectiviteit en assistentiesystemen voor de bestuurder, waarmee Audi de ‘Voorsprong door techniek’ filosofie van het merk nog meer kracht bij zet. Audi werkt onder meer aan oplossingen om de auto te verbinden met zijn digitale omgeving, door te communiceren met zijn bestuurder, het internet, de infrastructuur en anderen auto’s om hem heen.

Bevestiging komst Audi Q1

Onlangs presenteerde Audi het A7 Sportback h-tron quattro studiemodel op de Los Angeles Auto Show, en toonde zo aan dat het ook de brandstofceltechnologie beheerst. “We zullen deze technologie in serieproductie kunnen toepassen zodra de markt en de infrastructuur hier rijp voor zijn,” gaf Ulrich Hackenberg, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling, aan. Audi verwacht het modelprogramma per eind 2020 van 50 naar 60 modellen te hebben uitgebreid. Nadruk zal daarbij liggen op nieuwe producten in het C- en D-segment. Tevens is Audi voornemens de succesvolle Q-familie verder uit te breiden, bijvoorbeeld met de Audi Q1, waarvan de productie in 2016 in Ingolstadt start.

Helft investeringen in productie voor Duitse fabrieken

Nog een belangrijk onderdeel van het grootste investeringsprogramma ooit van Audi is de uitbreiding van het productienetwerk in Duitsland en daarbuiten. De helft van de daartoe bestemde investeringen gaat naar de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm. De fabriek in Ingolstadt wordt momenteel al voorbereid op de productie van nieuwe modellen. In 2015 wordt tevens de productielocatie in Neckarsulm verregaand vernieuwd, met het oog op de volgende generatie Audi A8.

Record: 80.000 werknemers

Vanwege die ontwikkelingen heeft Audi het afgelopen jaar alleen in Duitsland al 3.000 nieuwe arbeidskrachten aangenomen. Wereldwijd is het totale aantal Audi-medewerkers inmiddels gegroeid tot een record van 80.000 werknemers. In Mexico en Brazilië investeert Audi in nieuwe fabrieken zodat het merk het groeipotentieel van het Amerikaanse continent maximaal kan benutten. Op deze manier verzekert het premiummerk zich bovendien van een nog grotere onafhankelijkheid ten opzichte van toekomstige fluctuaties in de wisselkoersen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy