maandag, 07 mei 2018

Volvo Cars en Trucks delen data in real time

Volvo Cars en Trucks delen data in real time © Volvo Cars
Volvo Cars en vrachtwagenfabrikant Volvo Trucks zullen gegevens delen in real time om zo het bereik van hun Connected Safety-technologie uit te breiden. Met dit cloudgebaseerde systeem kunnen voertuigen met elkaar communiceren en bestuurders waarschuwen voor gevaren in hun buurt.


Het is de eerste keer dat Volvo Cars veiligheidsgerelateerde gegevens deelt met een ander bedrijf. De samenwerking met Volvo Trucks legt de basis voor de uitbouw van een groot netwerk van geconnecteerde voertuigen om zo de algemene verkeersveiligheid aanzienlijk te kunnen verbeteren.

Vanaf 2018 zullen geanonimiseerde gegevens van geselecteerde Volvo-vrachtwagens met eigen waarschuwingssystemen verkocht in Zweden en Noorwegen in real time worden uitgewisseld met wagens van Volvo die zijn uitgerust met het Hazard Light Alert-systeem van Volvo Cars.

Volvo Cars heeft een lange traditie in het delen van knowhow inzake veiligheid om zo veel mogelijk levens te redden. Zo maakte Volvo in 1959 het patent voor de driepuntsgordel beschikbaar voor alle autoconstructeurs, waarmee tot nu toe naar schatting één miljoen levens werden gered.

"Door veiligheidsgegevens in real time te delen met onze Connected Safety-technologie kunnen we ongevallen helpen te voorkomen", zegt Malin Ekholm, Vice President van het Volvo Cars Safety Centre. "Hoe meer voertuigen veiligheidsgegevens met elkaar uitwisselen in real time, hoe veiliger onze wegen worden. We kijken ernaar uit om ook samen te werken met andere partners die hetzelfde engagement rond verkeersveiligheid delen."

De Hazard Light Alert-technologie van Volvo Cars is de eerste in zijn soort binnen de automobielsector. Zodra een Volvo met deze technologie de alarmlichten aanzet, wordt er een waarschuwing gestuurd naar alle Volvo’s in de buurt die met de cloudservice zijn verbonden om mogelijke ongevallen te helpen voorkomen. Dit is bijzonder interessant bij blinde bochten en op heuveltoppen.

Het Hazard Light Alert-systeem is sinds 2016 beschikbaar in Zweden en Noorwegen, waar het een standaardoptie is bij alle 90- en 60-reeksen en de XC40. Door het wagenpark van Volvo Trucks toe te voegen aan de cloudservice wordt het bereik groter, worden meer mogelijke gevaren vastgesteld en wordt de algemene verkeersveiligheid verhoogd. Beide Volvo-merken vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van het aantal nieuwe auto-inschrijvingen in de regio.

"Dankzij het Connected Safety-systeem kunnen bestuurders virtueel 'om de hoek kijken' en zo een kritieke situatie of een ongeval te voorkomen", zegt Malin Ekholm. "De mogelijkheid om verder te kunnen kijken en gevaren te vermijden is iets wat we met zo veel mogelijk bestuurders willen delen."

De verzamelde en gedeelde gegevens worden geanonimiseerd, gevalideerd en geaggregeerd om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die dit jaar in de EU van kracht wordt.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy