donderdag, 10 mei 2018

Terugroepactie VW Polo

Terugroepactie VW Polo © Volkswagen AG
Volkswagen heeft bevestigd dat bij de nieuwe Polo (modeljaar 2018) in specifieke gevallen (bijvoorbeeld bij het snel wisselen van rijbaan met vijf inzittenden in de auto) en wanneer de middelste en linker zitplaats achterin tegelijkertijd zijn bezet, de linker veiligheidsgordel onbedoeld kan worden ontgrendeld. Veiligheid heeft bij Volkswagen de hoogste prioriteit en een technische oplossing is reeds ontwikkeld: een nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting, die deze situatie voorkomt.


De Volkswagen Polo is wettelijk gehomologeerd en veilig om te gebruiken. Desondanks adviseert Volkswagen zijn klanten de middelste zitplaats achterin de nieuwe Polo niet te gebruiken totdat de auto is voorzien van de nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting. Volkswagen richt zich nu tot de betrokken instanties voor een definitieve goedkeuring om de oplossing te kunnen doorvoeren, zowel in het rijdende wagenpark als in de toekomstige serieproductie.

De komende weken start Volkswagen een terugroepactie. Klanten ontvangen binnenkort een brief met het verzoek een afspraak te plannen bij een officiële Volkswagen-dealer. Aan de controle, evenals de montage van de nieuw ontworpen bevestiging voor de gordelsluiting, zijn voor klanten geen kosten verbonden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy