vrijdag, 15 maart 2019

Pro en contra topsnelheid van 180 km/u

Pro en contra topsnelheid van 180 km/u © Volvo Cars
Volvo zal vanaf het najaar van 2020 de topsnelheid van zijn nieuwe modellen begrenzen tot 180 km/u. Eerder besliste de Zweedse autoconstructeur om een punt te zetten achter het dieselhoofdstuk en over te schakelen op alternatieve aandrijving. Volvo profileert zich op die manier als een alternatief voor de Duitse premiummerken. Die blijven zweren bij nog meer pk’s en nog hogere topsnelheden voor hun nieuwe modellen. 


De beslissing van de Volvo-directie om de topsnelheid van zijn toekomstige modellen te begrenzen tot 180 km/u is de logische consequentie van de nieuwe modellen- en motorenpolitiek van de Zweedse constructeur. Met zijn beslissing speelt Volvo bovendien gepast in op de ‘groene golf’ beweging die snel uitbreiding neemt in Europa. Als eerste constructeur maakte het een einde aan het pk-opbod tussen de (Duitse) premiummerken. Waarom moeten hun nieuwe modellen nog groter en nog sneller op een moment dat de klimaatmarsen van de jongeren elke dag meer gehoor vinden én de maximum toegelaten snelheid op de weg overal daalt. Duitsland moet ondertussen het enige beschaafde land ter wereld zijn zonder tempolimiet op de autosnelwegen. 

Met zijn initiatief verplicht Volvo zijn Duitse concurrenten tot een stellingname. Die kan verstrekkende gevolgen hebben voor hun imago bij de jongeren van nu die de autokopers van morgen zijn. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy