maandag, 18 november 2019

Brussels gewest viseert SUV’s en 4x4’s

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Brussels gewest viseert SUV’s en 4x4’s © Volkswagen AG
De strijd tegen de auto houdt niet op nu het Brussels gewest, met als bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen) opnieuw de aanval op de automobilist opent. In de nieuwe belastingregeling die het gewest voorbereidt zullen “auto’s die niet aangepast zijn aan verplaatsingen binnen de stad” namelijk zwaarder belast worden.


Wie tussen de regels kan lezen ziet meteen dat met ‘niet aangepaste’ auto’s verwezen wordt naar SUV’s, het geliefkoosd doelwit van een bepaalde lobby. 

Bij de respectievelijke regeringsvormingen was reeds beslist dat Brussel en Wallonië hun belasting op inverkeerstelling en verkeersbelasting, die nog gebaseerd zijn op de cilinderinhoud en het vermogen maar geen rekening houden met milieucriteria, zullen aanpassen en daarbij het gewicht van de auto mee zullen laten tellen, naast de CO2-uitstoot, de brandstofsoort en het vermogen van de motor. Nu zou dus ook het formaat van de auto in Brussel tot de parameters gaan behoren en voor een hogere belasting zorgen.

Het lijdt geen twijfel dat hiermee opnieuw onschuldige slachtoffers gemaakt zullen worden en dat velen hun auto plots duurder zullen zien worden. Het doel van de Brusselse regering is duidelijk: het autobezit terugdringen, wat ook al bleek uit de beslissing om het aantal parkeerplaatsen in het Brusselse gewest tegen 2030 met maar liefst 65.000 stuks te verlagen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy