Uitlaat

De Evoque is de snelst verkopende Land Rover ooit

26 februari 2016
Door Redactie
Slechts 4 jaar na de verkoopstart van de Range Rover Evoque is in Halewood het 500.000ste exemplaar geproduceerd. Daarmee is de Evoque de snelst verkopende Land Rover ooit. Nooit eerder werden een half miljoen exemplaren van één model in zo’n korte tijd gebouwd.
Een op de drie verkochte Land Rovers is een Evoque. Door de wereldwijd sterke vraag draait de productielijn in Halewood 24 uur per dag en rolt er iedere 80 seconden een auto van de band. De komst van de Range Rover Evoque en een investering van £ 250 miljoen betekende een transformatie van de fabriek in Halewood. Het aantal werknemers is verdrievoudigd en de totale productie zelfs verviervoudigd.

Gerry McGovern, Chief Design Officer van Land Rover: “De Evoque is een succesvol model voor Land Rover. Hij heeft al meer dan 165 internationale prijzen gewonnen en trekt nieuwe klanten naar het merk. Met onze nieuwe gewaagde Evoque Convertible breiden we onze range verder uit en trekken we nog meer nieuwe klanten aan.” De verkoop van de Range Rover Evoque Convertible start in juni. Het is de enige luxueuze compacte SUV cabriolet ter wereld.

Voor juli 2016 heeft de Range Rover Evoque enkele opvallende updates gekregen, waaronder optionele adaptieve full-LED koplampen. Dankzij geavanceerde Ingenium dieselmotoren is de Evoque de efficiëntste Land Rover ooit met een CO2-uitstoot vanaf 109 g/m en een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km. 

De bouw van de 500.000ste Range Rover Evoque is het nieuwste wapenfeit in de succesvolle productiegeschiedenis van Land Rover. In juni 2015 produceerde Land Rover de 2.000.000ste Defender en in april 2015 werd de verkoop van het 6.000.000ste model gevierd: een speciale Range Rover Vogue SE LWB.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.