Uitlaat

© Mercedes

Ook Mercedes blijft meer investeren in verbrandingsmotoren door terugvallende vraag naar EV’s

28 juni 2024
Door Stijn Blanckaert

De wereldwijde vraag naar elektrische auto’s is een stuk lager dan verwacht, waardoor meerdere autobouwers besluiten om alsnog meer miljarden te investeren in het verder ontwikkelen van verbrandingsmotoren dan eerst gepland. Na Volkswagen zegt nu ook Mercedes dat het meer middelen zal uittrekken voor de klassieke aandrijflijnen. Alleen al dit jaar gaat het over € 14 miljard voor de personenwagens.

 

Mercedes had een tijd geleden aangekondigd dat het van plan was om tegen 2030 een volledig elektrisch merk te worden op markten waar de voorwaarden daartoe vervuld waren, maar stelde dat doel eerder dit jaar al bij door te stellen dat dat doel aangepast werd tot 50 procent geëlektrificeerde auto’s, inclusief hybrides.  

Als reactie op de lager dan verwachte vraag naar volledig elektrische auto’s schakelt Mercedes nu een versnelling hoger en besteedt het meer middelen aan het verder ontwikkelen van verbrandingsmotoren. De bevestiging komt er nadat Volkswagen onlangs liet weten dat het € 60 miljard zou uittrekken voor de verdere ontwikkeling van verbrandingsmotoren.  Ook Mercedes blijft meer investeren in verbrandingsmotoren door terugvallende vraag naar EV’s

Ook Mercedes-Benz gaat dus meer dan initieel gepland investeren in het verder ontwikkelen van auto’s met (hybride) benzine of dieselmotoren. Het gaat dit jaar onder meer om een extra bedrag van € 14 miljard voor de personenwagens. De bedoeling is de fabrieken en de ontwikkelingscentra klaar te maken om ‘tot ver in het volgende decennium’ in staat te zijn om de aandrijflijnen van de hybride auto’s up-to-date te houden.  Ook Mercedes blijft meer investeren in verbrandingsmotoren door terugvallende vraag naar EV’s

Het is Ola Kallenius zelf, als CEO van Mercedes de hoogste in rang, die het voornemen van zijn bedrijf bevestigde aan het Duitse blad Wirtschaftswoche. Hij stelde verder dat “Onze motoren altijd van het allerhoogste technologische niveau moeten zijn. Anders zouden we onze activiteiten op het gebied van verbrandingsmotoren in 2027/2028 plotseling moeten staken.”

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.