Uitlaat

World Car Awards 2016: zes nominaties voor Jaguar Land Rover

05 februari 2016
Door Redactie
Jaguar Land Rover heeft maar liefst zes nominaties in de wacht gesleept voor de prestigieuze World Car Awards 2016. Twee daarvan zijn voor de uiteindelijke hoofdprijs, de titel World Car 2016.
Zowel de Jaguar XE als de Land Rover Discovery Sport zijn genomineerd voor de prestigieuze titel World Car of the Year 2016. En daar blijft het niet bij, want de sportberline van Jaguar en de compacte premium SUV van Land Rover strijden ook mee om de titel World Car Design of the Year 2016. 

De nieuwe Jaguar XF maakt kans op de overwinning in de categorie World Luxury Car, terwijl de Range Rover Sport SVR – de snelste Range Rover ooit – als enige SUV is genomineerd in de categorie World Performance Car.

De World Car Awards worden toegekend door een onafhankelijke jury van 73 internationale autojournalisten. De nominaties zijn verdeeld over vijf categorieën en worden met een geheime selectie bepaald. Per categorie worden drie nominaties onthuld op 1 maart a.s. op de Autosalon van Genève. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreikingsceremonie op 24 maart 2016 op de New York International Auto Show.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.